Dinamovci u nedelju, 17. decembra, završavaju nadmetanje u SEHA ligi, za ovu godinu

GORENJE-DRUGI PUTKao što je poznato, već smo krenuli u drugi deo Regionalnog takmičenja, a po rasporedu, tim iz grada na Tamišu, sastaje se sa ekipom iz Velenja. U prvom meču, u Sloveniji, domaćin je bio uspešniji. Dakle, evo nas pred revanšom. Posle iscrpljujućih mečeva, a bilo ih je čak pet za 17 dana, plus duga putovanja, konačno su dinamovci sklopili nekoliko treninga u Hali na Strelištu, a što je još važnije, odmorili kod kuće.

Ne ističemo napor kao alibi priču, jer, nema ni potrebe, dovoljno je samo pogledati tabelu SEHA lige, pa će svima biti jasno, ali, ako je nešto činjenica, onda se ne sme okretati glava od toga. Nisu žuto-crni navikli na taj ritam, ali i na višenedeljne pauze s kojima su se susretali tokom ovog nadmetanja. Teško je, u svakom smislu, iznova počinjati mikro proces treninga i utakmica. Najbolje to znaju igrači i treneri. No, novajlije, kao što su Pančevci, u odabranom društvu, moraju i na to da se naviknu.

Protiv Gorenja u Velenju, još na početku lige, falilo je od svega po malo da se pruži jači otpor izvanrednom timu. To je skup sjajnih igrača, reprezentativaca, a jedna od jačih karika tima, svakako, jeste i Alem Toskić, čovek koji je odigrao i dao mnogo toga srpskoj nacionalnoj selekciji. Predvodi ih hrvatski strateg, bivši selektor susedne zemlje, Željko Babić. Nećemo ni ovog puta pogrešiti, ako naglasimo da su Slovenci favorit u ovom meču, ali, malo su se i okolnosti promenile. Ovog puta na stranu Dinama. O čemu je reč?

VELIČINA TEŠKOĆA

Već smo vas upoznali s brigama kroz koje su dinamovci prolazili poslednjih nedelja, ali, ne sme se zaboraviti da je uvek potreban i prostor za sopstvenu sreću. Koliko god teškoće bile velike, Pančevci su dokazali da izrastaju u ozbiljan kolketiv i na međunarodnom planu. Jaki rivali, sopstvene slabosti, još uvek neuravnotežen odnos javnosti prema dobrim delima koje su napravili žuto-crni, samo su neki detalji zbog kojih bi mnogi odustali. Ne i dinamovci.

Ne možemo a da se ne vratimo na duele u Skoplju, protiv Vardara ili u Zagrebu. Strašni protivnici. Mnogi su nas ispratili setno, verovatno misleći, pa kako ćete vi uopšte gol da postignete? Ipak, i za takve je stigao brz odgovor. Sve u vidu odlične taktičke pripreme, prilazu samoj utakmici i delanju na terenu. Svakako, nećemo veličati Dinamo u porazima, ali, svako ko je gledao, recimo, ta dva meča, razumeo je koliko su Pančevci zasluženo u SEHA ligi.

Ne može Dinamo da parira, ni Gorenju, sa rosterom koji vrvi od mladosti i neiskustva. Ipak, momci iz Velenja, posle svega kroz šta su prošli Žujović i drugovi, nisu više tako daleko, praktično nedostižni. Ne može i ne treba Dinamo nikome da preti, no, borba neće i nesme izostati u nedelju, od 18 sati, u dvorani na Strelištu. Oproštaj od verne domaće publike, a verujte, u Pančevu ih ima najviše u SEHA ligi, treba da bude dostojanstven. A, vi, sjajna publiko, svi ste dobrodošli.

Jedno je sigurno, Dinamo neće ni pred ovim rivalom, prestati da se bori, nadmeće i traži onu dobrobit koja će mu, uskoro, mnogo značiti, kada krene borba za nešto veliko. Slovenci su samo još jedna prepreka ka tom cilju.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -