Dinamovci u 8. kolu SEHA lige, bili dostojan rival u prvom poluvremenu, pa ipak izgubili

BUĐENJE SLOBODE

Da rukometna utakmica traje 40 minuta, od projektovanih 60, RK Dinamo bi imao više bodova od trenutna tri osvojena u Regionalnom takmičenju. Zamislite, osvojili bi bar po bod, protiv Vardara ili PPD Zagreb. Ipak, znamo svi, to je sve domen teorije i maštanja, a stvarnost je nešto drugo. Baš ta, stvarnost naše družine, takva je kakva jeste. Pančevci su u Zagrebu, od istoimenog tima savladani sa 40:29(18:17).

A, izgledalo je, bar posle tridest odigranih minuta, čak, i nešto preko toga, da će domaćin morati mnogo da radi kako bi stigao do bodova. Klub iz hrvatske prestonice je bivši prvak Evrope, stalni član Lige šampiona, jedan od najorganizovanijih na Starom kontinentu. Za njih nije mnogo važno, bar ne kada je reč o SEHA ligi, koji će tim izvesti na parket, jer, pun roster kvalitetnih igrača, a svaka pozicija ima više odličnih opcija, to im omogućava. Ta vrednost, često presudna u vrhunskom sportu i ovog puta, protiv Dinama, došla je do izražaja.

 „Ti imaš osam-devet igrača u rotaciji, a ja šesnaest“, reče Zlatko Saračević, trener PPD Zagreba, kolegi Ivanu Petkoviću, strategu Dinama, posle duela, te je jednostvanom analizom susreta poentirao i jasno ukazao zašto je domaćin slavio.

Ipak, prvo poluvreme gostujućeg tima bilo je kao iz udžbenika. Hrabro su Miljan Bunjevčević i njegovi saigrači odigrali, taktički veoma mudro. No, ispostaviće se to, sredinom drugog dela susreta, ostali su žrtvama sopstvenih zamisli koje su sprovodili na terenu. Jak tempo ih je slomio, a tada nastaju tehničke greške, promašaji i druge nevolje. Aleksandar Pilipović je bio najbolji igrač Dinama u utakmici u hrvatskoj prestonici. Postigao je sedam golova, ulazi u formu, reklo bi se, kad je najpotrebnije. Žujović je dodao pet golova, Jelić četiri. Ne smemo da zaboravimo ni ostale, pre svih Milana Mirkovića, koji je bio odličan u odbrani,jer, tih pola sata u dvorani „Sutinska vrela“ dokaz su da prisustvujemo osvajanju slobode. Kako vreme prolazi, momci koje predvodi Ivan Petković sve su bolji, sve je više odličnih minuta, bez obzira na jačinu rivala. Takav način razmišljanja, da se prvo gleda u svoje dvorište, a „strah“ se ostavlja sa strane, dobitna je kombinacija.

TAKVA JE NAŠA STVARNOST

Mogli bi do detalja da analiziramo svih 60 minuta utakmice, da tražimo razloge za dobro i loše, ali, nije to suština istine RK Dinamo. Kao debitanti u SEHA ligi, tek se treba navići na povišen kvalitet. Ima tu i drugih detalja koji ne idu u korist klubu iz Pančeva, ali, tako je to kad tek postajete član društva koje pretenduje da kvalitet takmičenja podigne do samog evropskog vrha.

Dinamo je brzo otvorio mnogo vrata, ne bez razloga, ali sada ta cena stiže na naplatu. Nedostaje od svega po malo da se bude konkurentan. Ipak, kada bi vagali, dobro je što smo tu. Tek iz ove perspektive bolje se uočavaju slabosti, vide dobre strane delovanja, pa se u skladu s tim činjenicama može praviti koncept za dalje.

Lepo je biti svedokom svih ovih zbivanja. Kada čujete od jednog Gonzalesa, ili Saračevića, pa Tamšea i svih drugih, da Dinamo igra lepo, sasvim korektno, s obzirom na mogućnosti. Još niko nije rekao nešto negativno za prikazano na terenu, od igre do ponašanja. Naprotiv, sve same pohvale. Dinamo sada nastavlja svoje integrisanje u sistem Regionalnog takmičenja. Dobro je, protok vremena je doneo boljitak, a samo zluradi to neće priznati. Sledeći dueli, protiv RK Nexe, pa Vojvodine, koji su sledeći rivali, još više mogu da pokažu gde se trenutno nalazi RK Dinamo. Ovo što smo videli u proteklom periodu, bez obzira na poraze, deluje pozitivno, a svaki detalj u prvih osam kola SEHA lige, mora se sagledati u okolnostima kada raspolažete trenutnim kvalitetom, u odnosu na evropske gigante. Ima više razloga za zadovoljstvo nego za brigu.

Napred Dinamo! 

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -