RK Dinamo vam predstavlja: Pavle Banduka, rukometna postavka s krilne pozicije

JASAN ZAPLET-DATI GOL

Za dvadestdvogodišnjeg momka sa Novog Beograda, studenta treće godine Fakulteta za sport i fizičko faspitanje, kao da važi pravilo:Uđe tiho u igru, obavi šta ima, skoro uvek bez viška poteza i to je to. Umeo je Paja, kako ga saigrači, iz milošte oslovljavaju, da donese dosta radosti navijačima Dinama u poslednje vreme, ali, nije njegov uspeh od juče. Od kad je počeo u RK Studentski Grad(pet puta su bili prvaci u mlađim kategorijama) s kojim je ušao u Prvu ligu, pa do osvajanja vicešampionske titule sa žuto-crnima, kao i kupa Vojvodine, uvek je bio među onima koji su presudno uticali na pozitivan skor. U sportu vam pritisci ispune srce, jer, očekivanja su često prevelika, ali, ako ne umete da se nosite s takvom pojavom, onda i niste za teren, a Banduka zna, gol je jedino merilo. On, sa pozicije krila, ima i poseban ugao gledanja na celu priču. Jasan je to zaplet, a i on sam jedan je od aktera koji je stalno na sceni. U savremenom sportu nije bitno samo biti dobar na terenu, već, kao i svaki profesionalac, ispunjavati obaveze i van igrališta. Tako i on, kad je trebalo da prozbori o sebi, Dinamu, ambicijama, za klupski sajt, rado se odazvao. Zato sad o tome čitate.

Ti si u Pančevu već dovoljno dugo da stekneš pravi ugao gledanja o klubu. Pa šta veliš?

-Utisci su više nego pozitivni. Organizacija kluba se iz godine u godinu diže na sve veći nivo, nalik na evropske klubove. Klupski dometi ove sezone su da se prikažemo u što boljem svetlu u Seha ligi. Što se tiče Super lige, kojoj se priključujemo u plej ofu, mislim da smo pored Vojvodine glavni konkurenti za šampiona. Naravno, na terenu to treba i dokazati.

Već si pominjao Regionalno takmičenje. Dinamo je novajlija u sjajnom društvu. Šta nam možeš o tome reći?

-RK Dinamo u Seha ligi, to bih opisao sledećim rečima: prolazimo kroz nešto što je na jako ozbiljnom nivou i učinićemo što je više moguće. U isto vreme, merimo naše domete kako ekipno tako i individualno. Svakoj utakmici pristupamo maksimalno.

Svakog sagovornika pitam i o ličnim ambicijama. Šta ti očekuješ u nastavku karijere?

-Ambicije su uvek prisutne i to je glavni pokretač. Želja mi je, a to je ono što me trenutno zaokuplja, da igram u nekoj od ozbiljnih liga.
Ti si se opredelio za rukomet. Na koji način bi ovaj sport preporučio nekom neodlučnom mališanu, koji tek bira?


-Rukomet je jako interesantan sport, nažalost, bačen u senku pored popularizovanih fudbala i košarke. Međutim, nagovor za budućeg sportistu: zašto baš rukomet? Zato što je reč o pravom muškom sportu sa kontaktom. Zatim, a tako ja razmišljam, nije individualan, što je jako bitno, kao i da podstiče na razmišljanje u igri, a tu je i kolektivnost.

Uspevaš li da osmisliš i život van terena? Šta te posebno zanima van rukometa?

-U privatnom životu slobodno vreme volim da iskoristim na kvalitetna i zanimljiva putovanja. Želja mi je da posetim Južnu Ameriku, ali, za to je potrebno najmanje mesec dana. Tip sam osobe koje zanimaju volonterski kampovi, kao i razni festivali. Volim da kampujem i da vreme provodim na mestima u prirodi. Preko leta sam na čamcu, na reci Savi. Takodje, volim da se isprobavam u nekim novim sportskim granama. Jedan od hobija je pravljenje domaćeg vina i rakije sa porodicom.
Govorim engleski jezik, voleo bi da naučim španski i italijanski. S obzirom da idem na Fakultet za sport, potrebno je imati dobre veštine i u drugim sportskim granama.


Pavle Banduka je momak od akcije, a to ste mogli da zaključite I iz njegovih odgovora. Pred njim je put kojim idu izuzetni profesionalaci. Scenario razvoja događaja, kad je reč o njegovoj karijeri, nije ni napola napisan, a kamoli izveden. No, ono što je već sada sigurno, glavnog junaka niko neće odigrati bolje od njega samog.


T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -