Niški Železničar osvojio Partizanov turnir

STVARA SE MOĆAN DINAMO

U srpskoj prestonici, tokom proteklog vikenda RK Partizan obeležio je sedam decenija postojanja velikim turnirom na kojem su učestvovali Vojvodina, Dinamo, Železničar i domaćin. U dvodnevnom odmeravanju snaga do trofeja je stogao klub iz Niša koji je u finalu, u nedelju uveče, na terenu SC „Banjica“ pobedio crno-bele.
Dinamovci su osvojili treće mesto, jer su savladali novosadsku Vojvodinu 30:18(17:7). Prethodno, u prvom susretu, Pančevci su izgubili od Nišlija. Posle 60 odigranih minuta na semaforu se pojavio retultat 30:29. Mogli bi sada da prepričavamo zbivanja sa ova dva meča, ali, ovog puta to će izostati. Ne zato što nije bilo vrednih momenata ili da momci to nisu zaslužili, već iz razloga što želimo nešto drugo da istaknemo. O čemu je reč?

Pre nego što će žuto-crni stići u Beograd i biti gosti uglednom sportskom kolektivu, poterao ih je maler. Prst na ruci slomili su Miljan Bunjevčević(teže, a prognoze su da je ovo prvenstvo završeno za mladog asa) i Uroš Elezović. Pavle Banduka je operisao slepo crevo, a Jovan Stojanović se posle operacije ramena još uvek oporavlja. Dakle, nedostajala su četiri sjajna rukometaša, veoma važne ličnosti u sportskom mozaiku RK Dinamo. Ipak, na terenu, u hramu sporta u Beogradu, njihov izostanak kao da se nije ni osetio.

Protiv Železničara malo je nedostajalo da se stigne do pobede, ali, kako kaže naš narod:Svršenom posle ne vredi tražiti manu. Zato, protiv Vojvodine, kao da se sva ta nagomilana energija, ispustila u prostor. Ako vam kažemo da su Novosađani u prvih 30 minuta meča postigli samo sedam golova, a dinamovci deset više, šta dalje da istaknemo.

Po svemu viđenom, onom što su momci kao stručni štab prikazali tokom ovog turnira, može se reći, stvara se MOĆAN DINAMO!

PRELAZ NA VIŠI NIVO

Već smo iticali, a i dalje to mislimo, nije ni jedan poraz, kao ni značajan trijumf, pravo merilo nečije vrednosti. Ocena kvaliteta može se dati samo posle kontinuiranih, pozitivnih dešavanja. Posle više partija koje su na viskom nivou, uz pobede. Šteta, što se zdravstveni bilten RK Dinamo popunio, jer, sa nabrojanim momcima koji trenutno ni ne treniraju, mnogo bi lakše bilo. Treba tim uigrati, posegnuti za novim opcijama u napadu, pa „skockati“ odbranu. Ipak, posle svega što smo videli na turniru Partizana, mora se biti zadovoljan. Sasvim je uočljivo da su Pančevci prešli na viši nivo.
Već za par dana na redu je novo sportsko iskušenje. U subotu, 3. februara, na rasporedu je polufinale kupa Vojvodine. Dinamovci putuju u Kikindu, na megdan istoimenom rivalu. Pančevci su aktuelni osvajači ovom takmičenja, pa treba ostati dosledan sebi, i uzeti sve što se može. Naravno, Kikinda nije za potcenjivanje, ali, ni za strepnju.

Još je nešto važno u vezi sa RK Dinamo. Koliko god bili moćni na igralištu, treba biti veliki i van njega. Žuto-crni i to pokazuju. Možda će neko zameriti, čak pomisliti da je reč o samoreklamerstvu, ali, svako dobronameran će pozdraviti potez uprave kluba i samih igrača, jer, u sredu, u Službi za transfuziju krvi u Pančevu, svi ćemo dati ovu dragocenu tečnost. U sklopu akcije RSS-Daj krvi spasi nekome život, dinamovci su rado pristali da budu deo ove lepe životne priče.

Napred Dinamo! 

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -