Dinamo pobedom u Šapcu, protiv Metaloplastike, pripreme uvodi u završni deo, a povrede Elezovića i Bunjevčevića za brigu

PANČEVCI NISU KUPILI ČIVIJU

Još jednom su rukometaši Dinama ostavili snažan utisak protiv renomiranog rivala, ali, šteta što se posle meča sa Metaloplastikom više govori o povredama Uroša Elezovića i Miljana Bunjevčevića. Naime, obojca su u Šapcu pretrpeli ozbiljne povrede(slomljen prst), pa će sa terena izostati tri do četiri nedelje. Tako je to u sportu, povrede su sastavni deo igre i svaki profesionalac to dobro zna. Ipak, nije lako prihvatiti tu činjenicu, u trenutku kad se dinamov mozaik popunjava bez zastoja i na veoma kvalitetan način.

U Šapcu smo gledali jedan dobar Dinamo, onakav kakav žele svi koji poštuju žuto-crne. Na delu su bili odlični rivali, a Metaloplastika, posebno kad igra kod kuće, pruža maksimum, pa nije izostala raskošnost gostiju, u svakom smislu. Ivan Petković, trener našeg tima, ovog puta mogao je da uživa u pojedinostima koje su pružali Pilipović i Barudžić na parketu, jer, ne samo što su krila ovog puta bila najefikasniji deo tima, već i zbog raznolikosti upotrebe napada. Široka postavka u toj fazi igre donosila je prednost, pa na kraju ni pobeda nije izostala. Slavili su gosti sa 33:30.
Da podsetimo, posle Politehnike(29:29) Pančevci su ubedljivo porazili beogradski Obilić(38:24), pa trijumf protiv Šapčana upotpunjuje niz dobrih rezultata sa timovima koji su za poštovanje. Dakle, da sumiramo. Dobro je, ali, šteta što u narednih mesec dana nećemo moći da računama na Eleza i Bambija, jer, sa njima mašinerija, zaista, radi kao sat.

PARTIZANOV TURNIR NOV IZAZOV

Kako smo naglasili, nema mesta kukanju. Zato što nove obaveze već kucaju na vrata RK Dinamo. Već ovog vikenda Pančevci će imati rivale ekstra klase, bar kad je reč o srpskom rukometu. Zapravo, u subotu i nedelju, RK Partizan organizuje turnir povodom sedam decenija postojanja kluba, a na terenu SC „Banjica“ u Beogradu, na delu ćemo videti dinamovce u susretu sa niškim Železničarom(subota od 17h), kao i domaćina protiv novosadske Vojvodine. Pobednici iz ovih mečeva, sutradan, u finalu, boriće se za trofej.

Znači, nema mesta opuštanju. Sad na red dolaze dueli koji mogu da pokažu gde su Pančevci u odnosu na najveće rivale u našoj zemlji i koliko je trenutni domet žuto-crnih. Da se ne zavaravamo, kako god da se završi sportski izazov u srpskoj prestonici, nikakv krajnji sud se ne može donositi, niti ima potrebe za tim. Još mnogo mečeva je pred dinamovcima. Uskoro sledi i polufinale kupa Vojvodine(rival je Kikinda u istoimenom gradu), pa sredinom febrara nastavak SEHA lige. Što bi se reklo, ima da se igra i da se igra.

Šta možemo već sada zaključiti? Ide sve po planu. Ako izuzmemo povrede pomenutih Elezovića i Bunjevčevića, a nadamo se njihom brzom oporavku, utisak je više nego povoljan o onome što smo do sada videli na igralištu. Tim je popunjen na svim pozicijama, uigrava se odlično, a rivali koji su pobeđeni, nadigrani su u svakom smislu. Optimizam je uvek bio deo karaktera Ivana Petkovića i njegovih saigrača, pa nema sumnje da će uz ozbiljan rad, na kakav smo već navikli, Dinamo biti pravi kad bude najviše trebalo. Samo treba verovati u to.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -