Dinamovci juče doputovali u Brest, beloruski pogranični grad, u kojem će danas, od 17:15h,
igrati susret 4. kola SEHA lige

MEŠKOV-VIŠE OD IZAZOVA

 Ekipa koju predvodi Sergej Bebeškov, ukrajinski rukometni strateg, najjači je rival u dosadašnjem toku Regionalnog takmičenja. Ko iole prati zbivanja u ovom sportu, sigurno nije propustio priliku da uoči, kako sportski gigant Belorusije nikada nije bio jači. Podatak da u rosteru imaju čak 16 reprezentativaca, iz mnogih evropskih država, a tu su i naši:Stojković, Prodanović i Đorđić, sam po sebi, govori o jačini protivnika pančevačke ekipe. Meškov, kako mnogi tvrde, s razlogom, jedan je od deset najjačih timova na Starom kontinentu. On je stari član Lige šampiona, a SEHA liga je izvanredno nadmetanje da se još bolje uigraju pred duele sa moćnima. Dakle, Pančevci idu na megdan takvom rivalu. To je, sasvim sigurno, nešto novo, posebno, čak, više od izazova. U tom evropskom konglomeratu, gde osim Belorusa, nastupaju Rusi, Česi, Slovenci, Hrvati, Crnogorci, te pomenuti srpski trio, ništa se ne prepušta slučaju. Velika ulaganja donose rezultat, a kad vas svrstavaju među ozbiljnije timove u elitnom evropskom rangu, a skoro sigurno ste viđeni na fajnal-foru SEHA lige, nemate izbora. Svaka utakmica igra se na pobedu. Često, kad stignete u ovu zemlju, samo se pitate, kolika li će razlika biti za domaćina.Tako sada stoje stvari. 

DAJTE SVE OD SEBEP

re polaska na ovaj put, Veselin Jelić, odlični pivotmen našeg Dinama, odlično je ukazao na šta žuto-crni treba da obrate pažnju i čemu da se posvete u ovom meču. Veli on

-Meškov iz Bresta je ozbiljna ekipa, među deset najboljih u Evropi. Nama je bitno, da ne odustajemo od naše ideje, da se borimo svih šesdeset minuta, da imamo što manje padova u igri. Za nas je najbitnije da ostavimo srce na teren, kako se to kaže. 

Petković ovog puta ima i poseban zadatak. Kako sačuvati i zaštiti svoje izabranike. Kad nastupate protiv tako moćnog rivala, jedno je htenje, a drugo umeće i snaga. Dinamo ni ovog puta nema razloga za strah, jer, odavno, čim smo postali deo SEHA porodice, postalo je razumljivo, od Pančevaca se očekuje zdrav prilaz i želja da se uvek nešto nauči, da se „raste“ kako često ističe Petković, prvi trener RK Dinamo. Naravno, nikad on ne propusti da naglasi, kako očekuje od svojih izabranike dobre minute, što više takvog vremena.

Videćemo kako će to izgledati na terenu, u Brestu, nekada poznatom uporištu vojske SSSR, prvom koji je osetio moć velike Nemačke na početku Drugog svetskog rata. Prelazeći iz Poljske, Nemci su prvo naišli na beloruski bedem. Pančevci, bez obzira, na kvalitet domaćina i njegovu favorizovanost, treba da ostanu sigurni u ono što rade i pouzdaju se, iz sve snage, jedni u druge.

Sve ostalo, nije u njihovim rukama.

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -