Rumunska Politehnika gostovala u Pančevu

DINAMO OJAČAN I SPREMAN ZA VELIKA DELA


Dobar meč smo gledali u četvrtak u hali na Strelištu kada su žuto-crni ugostili ekipu iz Temišvara. Posle 60 minuta igre na semaforu je zasvetlucao rezultat 29:29(18:15). Možda su se neki nadali da će ovo biti samo još jedan prijateljski duel dvoje sportskih prijatelja, no, on je bio mnogo više od toga.
Oko dvesta ljubitelja rukometa moglo je da se uveri da je meč protekao u veoma dobroj igri oba rivala, sa dosta golova, lepih poteza i atraktivnih odbrana čuvara mreže. Šteta što domaćin nije izdržao i na kraju slavio, jer, opšta je ocena da je to zalužio, posebno kad se zna da su u nekoliko navrata imali i prednost od pet golova. Ipak, iskusna rumunska ekipa predvođena Perom Miloševićem, trenerom, te srpskim internacionalcima, Milošem Orbovićem, Krstom Miloševićem i Filipom Marjanovićem dokazala je zašto su u samom vrhu rukometa u susednoj zemlji.

Ipak, ako gledamo širu sliku ovog duela, onda svi koji vole Dinamo imaju razloga za sreću. Zašto? Zato što se poslednjih godina, čak decenija, nije dogodilo da u sastavu pančevačke sportske družine imate takav kvalitet sportista kao što je sada slučaj. Naime, od juče i zvanično, igrači Dinama su Uroš Elezović i Dejan Pralica, a obojica su, kao i Ivan Dimitrijević, koji je stigao nešto ranije, bili na terenu protiv Politehnike i ostavili snažan utisak.

SKLAPANJE MOZAIKA
Sada je potpuno jasno u kom smeru idu razmišljanja čelnika RK Dinamo, stručnog štaba i samih igrača. Nema razloga da se bilo šta skriva. Cilj je sam vrh Super lige. Dugo, baš dugo, nismo videli ovako popunjen roster žuto-crnih. Čak, kad se sve sabere, Ivan Petković će biti na mukama kojih 16 momaka da izvede na rukometno igralište. Podsećamo, uz pomenute Elezovića, Dimitrijevića i Pralicu, za prvi tim konkurišu:Radanović, Žujović, Mirković, Jelić, Distol, Pilipović, Bunjevčević, Stojanović, Banduka, Barudžić, Šaponjić, Slavuljica, Jovanović, braća Pavlović, kao i golmani Petrović i Radovanović.
Čak i ozbiljniji pratioci zbivanja RK Dinamo složiće se da se ovako dobar tim skoro nije pojavio u gradu na Tamišu, pa su s razlogom i očekivanja visoka. Sada je potrebno vreme da se ekipa potpuno ukomponuje, saigrači još bolje upoznaju, mada, svi su oni iskusni profesionalci, i sasvim sigurno, novajlije u žuto-crnom dresu veoma brzo će dostići potrebnu „radnu temperaturu“.

Period do nastavka SEHA lige, a to je 11. februar,(gostuje Meškov) Ivan Petković sa saradnicima iskoristiće za odigravanje što više prijateljskih susreta. Zato sve ide ubrzanim tokom, pa će ljubitelji rukometa u Pančevu već u subotu, 20. januara, od 12 sati, u hali na Strelištu, moći da pogledaju prijateljsku utakmicu protiv beogradskog Obilića. Kasnije, pri kraju meseca, Pančevci treba da učestvuju i na turniru koji organizuje RK Partizan, ali, o tome ćemo govoriri kada bude vreme.
Za sada sve ide po planu. Željena pojačanja su tu, atmosvera je radna i dobra, pa se treba nadati da će tim biti potpuno spreman za nova sportska iskušenja koja ih očekuju. Ovo je prilika i za navijače Dinama da dođu, vide šta ima novo i još jednom pruže podršku voljenom klubu.
Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -