Drugi put u SEHA ligi Metalurg savladao Dinamo

UMOR-NEPRIJATELJ BROJ 1

Da ne bude neke zabune, skopski Metalurg, zasluženo je slavio u 11. kolu Regionalnog takmičenja. S naslovom smo želeli da skrenemo pažnju, na neverovatan sklop nesrećnih okolnosti po klub iz grada na Tamišu. Jer, priznaćete, ako za manje od 48 časova igrate dve utakmice(Vojvodina i Metalurg), a posle srpskog derbija i važne pobede, maksimalno se firički i emotivno iscrpite, kako da pružite pravu reakciju na terenu. Dakle, trijumf domaćina(33:25) se ne stavlja pod sumnju, ali, moglo je sve biti drugačije, u nekim povoljnijim okolnostima po Pančevce. Plus, da maler potera, Jovan Stojanović nije ni krenuo put makedonske prestonice, jer, ima ozbiljnu povredu ramena(protiv Vojvodine zarađenu), pa ga sada čeka duža pauza, kako kažu prvi medicinski izveštaji.

Šta reći o samoj utakmici? Nije loše krenulo, čak, prvih desetak minuta, zaličilo je da možemo da pariramo renomiranom rivalu. No, energetski deficit počeo je sve više da se ispoljava, pa su Jaganjac i Kuzmanovski, pre svih, kao i golman Tomovski došli do izražaja. Loše prvo poluvreme po goste(22:13), najviše je uticalo na poraz.
Posle odmora, malo smo se trgnuli, pokušali poslednjim atomima snage da se vratimo u meč, ali, nije to bilo ono pravo. Kako god, iako smo zasluženo poraženi, svako ko hoće objektivno da posmatra trenutna zbivanja u SEHA ligi, mora da izrazi poštovanje za RK Dinamo. Šira slika, a tako jedino i može da se posmatra svet oko nas, kazuje: Pančevci su, do sada, sve uradili preko plana.

KRATKA ANALIZA

Ako ćemo pošteno, koliko je ljudi verovalo da možemo, sad, pred kraj 2017. da budemo ispred Nexe i Vojvodine? To je samo početak. A, šta tek reći o igri!? Po prvi put u ovakvom društvu, visokog, ma, skoro, najvišeg ranga(Vardar aktuelni prvak Evrope), sa šest timova koji se nadmeću u Ligi Šampiona. Možemo da se prisećamo, ali, teško da ćemo pronaći neki klub, iz Srbije, koji može da se time podiči, a da istakne-nismo se obrukali nigde, igrajući i sa najboljima.

Naprotiv, sa Vardarom i Zagrebom, na gostovanju, i pored poraza, svi su naglasili da su žuto-crni odlični, s obzirom da su debitanti i s kojim timom i drugim preduslovima izlaze na megdan sportskim alama, da se pomalo rogobatno izrazimo.Kako vreme odmiče, momci su sve bolji. Kolektiv, RK Dinamo, stvarno je ponos Pančeva. Benefiti od SEHA takmičenja će se ostvariti, bar se nadamo, tokom proleća, ali, daleko, da se već sada nisu vidljivi.

Već smo rekli, plan je premašen, ne samo zbog stanja na tabeli, već igre, pristupa i drugih, mnogima nevidljivih detalja, koji utiču da se klub iz našeg grada sve više poštuje. Ako bi se sada vratili na duel u Skoplju, posle svega rečenog, onda je jasno, ne traži se nikakva uteha ili je ovo trebalo da bude alibi priča, već realnost koje se niko ne odriče.

Zato, napred Dinamo!


T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -