Dinamovci posle dugo godina u utorak, 12. septembra, odigrali jednu takmičarsku, međunarodnu utakmicu. U SEHA ligi poraženi su, u Velenju, od „Gorenja“ sa 34:24.

U POTRAZI ZA SREĆOM

 Kao novajlije u ligi, Pančevci u svaki susret ulaze, apriori, kao uatsajderi. Takva je logika sporta, ali i činjenično stanje, u ovom trenutku. Statistički gledano, nije Dinamo najlošiji na tabeli renomiranog takmičenja, a već to, donosi, kakav-takav spokoj. Ipak, nema tog softvera, tog statističara i tih parametara, koji se obrađuju, a da mogu i znaju, da ukalkulišu u svoj algoritam-neiskustvo. To je u ovom trenutku najveća briga žuto-crnih. Naravno, reći će neki, kakvo sad neiskustvo kad u sastavu imate Žujovića, Distola, Pilipovića, Jelića, Mirkovića, na golu Petrovića, sve igrače koji su već iskusili ovu sportsku priču. Tačno tako, ali, namera nam je da govorimo o nečemu novom za RK Dinamo, sve ukupno gledajući.

Bez patetike, Gorenje je sada bolji tim od pančevačke ekipe. Da li je reč o 10 golova razlike, može se diskutovati, ali, tako stoje stvari. Dublja analiza odvela bi nas u još veći ponor, ali, ako vam kažem da Gorenje vodi Željko Babić, bivši hrvatski selektor, da u timu imaju Toskića, Pejovića, Markotića, Medveda i plejadu sjajnih slovenačkih igrača, reprezentativaca, naravno da će se osetiti razlika i u samom kvalitetu.

U Velenju, živopisnom gradiću u srcu Slovenije, gde je rukomet obožavani sport, mnogo ulažu i to permanentno. Kad vam je poznata fabrika „Gorenje“ glavni sponzor, čak nosite to ime, na neki način, put ka uspehu vam je olakšan.

Ako vam kažemo da su prošle sezone bili pred pragom Lige šampiona, i da ih je u poslednjem kolu kvalifikacija izbacio nemački Berlin, biće još jasnije o kakvom je klubu reč. Kao klub oni imaju visoke ambicije i ove sezone, pa su se s razlogom zabrinuli kad su iz prve dve utakmice izašli kao poraženi. Rekli smo ranije, neće propustiti da kazne svaku grešku dinamovaca, da slave. Tako je i bilo. Na drugoj strani, Pančevci su još u potrazi za svojom srećom.

STIZANJE DEFINITIVNE FORME

Nije lako učestvovati u nečemu, gde je uspeh na dohvat ruke, ma koliko ga različito tumačili, a na drugoj strani, vreba mnoštvo kovitlaca. Ipak, kad postavite ciljeve, ne smete mnogo gledati unazad, pravdati se i pokušavati nemoguće.

SEHA liga, ove sezone, Dinamu treba da pomogne oko brušenja forme za završnicu srpskog elitnog nadmetanja. Ko se bavio sportom to zna. Ne možete napredovati, ako za takmace imate lošije od sebe. Rejting i sveukupnost podižete samo u duelima sa jačim rivalima.

Zato i poraz od „Gorenja“ treba uzeti kao jedan od primera, kako popraviti sve linije tima. Takođe, ne sme se zaboraviti, samo kroz tuđe uzore, razvijate i sopstvene moći. 

RK Dinamo je imao svoje dobre minute i u Velenju, ako ćemo pošteno, kroz analizu. Bilo je dobrih trenutaka, ali, nedostaje kontinuitet podizanja i čuvanja ritma. Možda će se neko začuditi i brojem tehničkih grešaka, ali, one su plod činjenice da, posebno mlađi momci, nikada nisu ni trenirali na ovoj podlozi, a kamoli igrali utakmice non-stop. Svakako, ima još subjektivnih stavki koje treba rešavati uhodu.

RK Dinamo sve bolje razume stvarnost, a svoju racionalnost treba ljubomorno da čuva. Uvek je važan samo krajnji rezultat, a do njega se može doći, to jest stići do definitivne forme, kad bude najviše trebalo. Već u ponedeljak, 18. septembra, panevačka ekspedicija nastavlja dalje. Put je vodi u Belorusiju, u grad Brest, gde će, sutradan, odigrati utakmicu 4. kola SEHA lige, a domaćin je Meškov. Idemo dalje.


T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -