Posle srpskog derbija u SEHA ligi, a Pančevci su slavili sa 22:20, mnogo toga je jasnije
 
POZOVI DINAMO RADI POBEDE

Auu, kakav derbi smo videli u Pančevu. Zamislite srž rukometne igre, eto, to se dogodilo u hali na Strelštu, domu rukometaša Dinama, protiv favorizovane Vojvodine, u 10. Kolu SEHA lige. Kakav trijumf žuto-crnih! Dugo će se tih 60 minuta prepričavati u krugovima koji obožavaju ovu igru.

Da, žuto-crni su slavili sa 22:20, ali, Novosađani su imali priliku da ceo tok ove utakmice preusmere na svoju vodenicu. Nisu u tome uspeli. Rano su se radovali. Otišli su na odmor sa tri gola prednosti(9:12), ali, nije to bilo dovoljno da srećni krenu put Srpske Atine.

A, šta se u međuvremenu dogodilo? RK Dinamo Pančevo! Da li razumete, gosti, čak, 15 minuta, nisu uspeli da daju gol domaćinu u nastavku megdana. Na drugoj strani, sve je išlo kao po nacrtanoj šemi. Samo smireno i sigurno. Malo-po-malo, video se taj kvalitet, ta mudrost, želja, emocija, koju nismo uočili kod rivala. Zato su i poraženi. Naravno, bilo je i onih koji nisu dovoljno verovali u trijumf, ali, eto..

Šta reći o RK Vojvodina? Imali su svoju priliku, nisu je iskoristili. Toliko.
Na drugoj strani, dinamovci, nisu gubili nadu. Napriotiv. Sve su sami smislili, sačekali i eto trijumfa.
POZOVI DINAMO RADI POBEDE!!!

TRIJUMF KOJI ĆE SE PAMTITI

Možda u srpskom rukometu još prate stare koordinate, ali, posle nove pobede Dinama, nad Vojvodinom, aktuelnim prvakom Srbije, neke sheme, mora da se poprave. Dinamo, ovom pobedom, a drugom zaredom u SEHA ligi, protiv najjačeg srpskog tima, nešto poručuje. Tu smo.

Šta reći o igri, o momcima? Svi, ama baš svi, koji su kročili na teren, u hramu sporta u Pančevu, zalužili su pohvale. Naravno, kako reče Petković, mladi starteg Dinama:“Imao sam 16 heroja“, i svi oni su uspeli u svojim maštanjima. Nisu dinamovci savladali samo veliku Vojvodinu. Oni su pokazali da znaju šta drže u rukama i koliko im malo treba da iskažu kvalitet.

Ako mislite da ćemo posle trijumfa u SEHA ligi, u srpskom derbiju, da hvalimo igrače, u pravu ste. Ali, ne samo igrače. Žujović, Pilipović,Bunjevčević, Radanović, Stojanović, Jelić, Mirković, Petrović, braća Pavlović, Distol, Barudžić, Salvuljica, Radovanović, Banduka i Šaponjić, najviše su doprineli da se ugled ove sportske družine poveća. No, ne smemo zaboraviti, a kad da ih istaknemo, ako ne sada, i kompletan stručni štab, na čeliu sa Ivanom Petkovićem, pa Goranom Belićem, te agilnim sekretarom Predragom Mladenovićem i čovekom za sve obaveze Bogoljubom Minom. Naravno, rukovodstvo Dinama, predvodi Danijel Subotić, te, direktor-Stojan Radanović.

A, sada, da još malo pohvalimo igrače. Nikola Radovanović je bio ključ pobede. Taj maldić na golu, pokazao nam je kako je plemstvo i balogodet i nama vidljivo. Nije dozvolio da se pukotina, posle prvih trideset minuta u odbarani Dinama, pretvori u razvalinu. Zato ga hvalimo. Milan Mirković je iz osam pokušaja bio uspešan šest puta, a pratio ga je mladi Bunjevčević koji je sa šest golova namučio odličnog golmana Dimitrija Jelića. Taj, Jelić, spašavao je Vojvodinu, kad je najviše trebalo. No, nije to bilo dovoljno. Nije ovde reč samo o golovima. Zato, maksimalno poštvanje ide na adresu Radanovića, Žujovića, Pilipovića, Distola, Banduke, Barudžića, Jelića, Stojanovića i Šaponjića, svih koji su bili na terenu. Mi često pravimo grešku, jer, samo uvažavamo asove koje apostrofiramo golovima, ali, u rukometu, posebno, odbrana je uvek, ključni deo svakog triujumfa.

Vojvodina je najveći rukometni klub u Srbiji, u poslednje vreme. Moćni gigant. Ipak, protiv Dinama, nešto ne ide. Često, prečesto, u Novom sadu, ili Pančevu dobijamo ih. Drugi put, u SEHA, ligi bili smo bolji. Ostaće to negde zabeleženo.

Napred Dinamo! 

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -