U 3. kolu SEHA lige Dinamo gostuje Gorenju u Velenju

SLOVENIJO-DOBAR DAN! 

Jednom pokrenut mehanizam ozbiljnog sistema teško je zaustaviti, a postavljena pravila važe za sve, bez obzira da li je reč o novajliji u društvu ili nekom od najrenomiranijih rukometnih klubova na Starom kontinentu. Tako je i sa SEHA ligom. Po rasporedu, tim Dinama, u utorak, 12. septembra, igraće u slovenačkom gradu Velenju, protiv ekipe Gorenja.

Nema lakih rivala, bez obzira što se u ovom trenutku, bar po onome što vidimo na tabeli regionalnog takmičenja, izdvajaju sastavi koji će se boriti za sam vrh tabele. Tačno je, domaćin pančevačkoj ekipi, u prva dva kola, nije osvojio ni bod, ali, nemojte da vas to zavara. Logika u sportu je poznata, a domaćinstvo, skoro uvek, podrazumeva osvajanje bodova. Slovenci su sada u nezgodnom položaju, moraju, pošto- poto, u juriš protiv žuto-crnih. Da li je to naša šansa? Slovenija odavno znači na sportskoj mapi Evrope, a kad je reč o rukometu, tim Celja, ostvario je rezultate za poštovanje(bili su i prvaci Starog kontinenta). Takođe, svi ostali, pa i Gorenje, radi po sličnoj matrici. Sistematičnost im je glavna osobina. Tačno je, imaju novog trenera, ali i tim koji je veoma dobro selektiran. Da li su favorit protiv Dinama? Svakako.

Dakle, posle gostovanja u Novom Sadu, Pančevci po prvi put prelaze granicu Srbije, a to nema samo emotivno značenje. Sada je pred njima jedno drugo poimanje sporta.

Naravno, mislimo na rukometnu igru. U svetu uređenom po prirodnim i društvenim zakonima, treba biti mnogo dobar, čak, premašiti svoje trenutne mogućnosti, ukoliko se želi povoljan rezultat.

BELA ZASTAVA NIJE SPAKOVANA

Trener Dinama, Ivan Petković, moralni instinkt za čoveka uvek stavlja u prvi plan. Možda je ta ideja utopistička, ali osim obučenosti svojih igrača, fizičke pripremljenosti i uigranosti, u modernom svetu, treba ponuditi i nešto više. U vremenu divljih, čak svirepih, sanjati svoj san deluje kao dobar materijal da se opstane. Zato i ne čudi što se, tek na momente, okreće porazu protiv Metalurga i nesrećnog početka u susretu sa renomiranim protivnikom, a više gleda unapred.

U Sloveniji, baš u Velenju, on je kao kod kuće, jer, tamo je odigrao, verovatno, najbolje minute u svojoj karijeri, ostavio dubok trag, stekao prijatelje. Zna gde njegov tim ide i kome će na megdan.

- Ono što je sigurno, ne izlazimo pred rivala sa belom zastavom-jasan je mladi strateg žuto-crnih. Koliko je puta već rečeno, Dinamo ne sme da upadne u zamku, pomisli kako je već sada spreman za velika dela, jer, to, u ovom trenutku, nije istina. Na drugoj strani, svi segmenti kluba rade da klub raste u svakom pogledu, a igranje sa timovima, boljih od Dinama, u SEHA ligi, pre svega, neprocenjivo je iskustvo za mlade igrače. Ako se Bunjevčević, Slavuljica, Stojanović i ostali probude srećniji u pameti, posle ovakvih utakmica, biće još spremniji za dela koja ih tek očekuju.

Videćemo šta će biti. Rano je za nas, da sve shvatimo, u sve prodremo i objasnimo, ali da se na terenu bude srčan, ostavi poslednji atom snage, to mora da bude realnost svih koji sada predstavljaju Dinamo. Tako ili nikako.

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -