Dinamovci u nedelju nastavljaju takmičenje u SEHA ligi

GOSTUJE MEŠKOV

Konačno, nastavlja se regionalno nadmetanje. Pauza je usledila zbog Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, kao i rasporeda u Ligi šampiona, a poznato je da najbolji iz SEHE nastupaju i u eliti. Elem, u nedelju, u hali na Strelištu, s početkom u 13h RK Dinamo ugostiće beloruskog šampiona-Meškov iz Bresta.
Termin odigravanja ovog duela je, možda, čudan ljubiteljima rukometa, čak, sporta uopšte, ali, i to je deo sportske priče, pa se i na to moramo naviknuti. Kako bilo, pred Pančevcima je pravi sportski izazov, ali i pred publikom, koja je uvek bila verni pratilac žuto-crnih. Nadamo se da će i ovog puta biti isto. Zato vas pozivamo da još jednom ispunimo hram ovdašnjeg sporta.
Gosti su, van svake sumnje-favorit, a prolaz Meškova među 16 najboljih u Ligi šampiona, prva je potvrda. Zatim, kako reče Ivan Petković, trener pančevačke ekipe, na konferenciji za novinare, u najavi ovog duela:
-Reč je o skupu reprezentatvica, dobro uigranom timu, sa velikim ambicijama na svim sportskim frontovima u kojima nastupaju.
Sve jasno.
Dugo u našem gradu i nismo videli jači tim, ekipu koja igra odličan rukomet. Mogao bi ovo da bude sjajn uvod u sve što Pančevce očekuje u narednom periodu i odlična priprema pred, biti ili ne biti, u srpskom rukometu. Videćemo uskoro.

BOJ NE BIJE SVIJETLO ORUŽJE VEĆ SRCE U JUNAKA

Ako se prisetimo svevremenskog Njegoša, i njegovog najpoznatijeg dela, Gorskog vjenca, i tog čuvenog citata, uvek imamo jasno viđenje šta se od nekog sportiste, ili ekipe, očekuje. Dakle, i ovog puta, kao što se često dešavalo u SEHA ligi, nadamo se srčanosti, predanosti do kraja i iskrenoj pripadnosti Dinamu.
Na pomenutoj KZN Petar Žujović, veliki gospodin srpskog rukometa, i esencija dinamove igre, istakao je:
-Naučili smo kako treba igrati u ovom takmičenju. Maksimalno skoncentrisano u odbrani, i sa što manje grešaka u napadu, pa neće ni rezultat izostati.
Tako i jeste. Ovih nekoliko jednostvanih reči iskusnog majstora rukometne igre najbolje objašnjava, naravno, uz druge taktičke detalje stručnog štaba, kako se nositi sa bilo kojim rivalom, ako želite da ostavite utisak. Bolji neka pobedi.
Šteta što za žuro-crne ne mogu da nastupe Bunjevčević, Elezović, Banduka i Stojanović(svi povređeni i operisani), jer, Dinamo sa njima izgleda baš moćno, veoma dobro, posebno za srpske uslove. Pančevci su prošli i u finale kupa Vojvodine, sve deluje dosta dobro, uigrano, čak i bez četvorice veoma bitnih junaka RK Dinamo.
Susret sa Meškovim treba da bude nov motiv za sve u klubu, želja da se dosegne rivalov nivo. Ako se sećate, tamo, u Belorusiji, dinamovci su pružili veoma dobru partiju, dugo odolevali. Mada su poraženi, bili su na visini zadatka. Eto prilike da još jednom progovore na terenu i potvrde svoju klasu.

Napred Dinamo!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -