Metalurg u 2. kolu SEHA lige zasluženo slavio u Pančevu, protiv Dinama

MAKEDONCI OPRAVDALI ULGU FAVORITA

 Znalo se i pre početka ovog duela ko je bliži osvajanju bodova, mada, nadali su se dinamovci da mogu do iznenađenja. To se nije dogodilo, a postoji i opravdanje za to. Leži u činjenici da domaći tim u prvom poluvremenu, posebno u uvodnim minutima, nije bio ni blizu željene partije, a takvom igrom nemoguće je odupreti se i nejakom rivalu, a kamoli Metalurgu.

Taj, prvi deo utakmice pokazao je da ima šta da se radi, kad je reč o RK Dinamo. Bez obzira na jačinu timova u SEHA ligi, a dobro je poznato da je reč o ekipama koje su stalne članice Lige šampiona, Pančevci treba da misle o vom pohodu, da manje greše, više trče... Premijera u gradu na Tamišu bila je prilika da se vidi koliko izabranici Ivana Petkovića vrede u izabranom društvu. Metalurg, taj makedonski biser sporta, u ovom trenutku, bolji je takmac.

Na drugoj strani, posebno se to videlo u nastavku meča, posle zasluženog odmora, uočili smo dobru reakciju Žujovića i saigrača.

Poraz, prvi u ovom rangu takmičenja, svetiljka je sopstvene ispovesti. To je u ovom momentu, to, ali, vidi se potencijal. I te kakav. Kad na terenu imate Bunjevčevića, Stojanovića, Banduku, Barudžića, Šaponjića i mladog Radovanovića na golu, pa to traje minutima, protiv Metalurga, a ne izgleda loše, onda vera u ove momke mora da nam se udvostruči. Ipak je ovo za Dinamo početak u velikom nadmetanju.

KAD ČERVAR PROGOVORI

Posle susreta, na konferenciji za štampu, legendarni Lino Červar, a pre toga pokazao je to i tokom duela, ostao je gospodin evropskog rukometa. Biranim rečima, pre nego što će dati ocenu samog meča, govorio je o Dinamu. Potsetio se da je već bio u Pančevu, pre skoro tridesetak godina, kad je predvodio Umag(uveo ga je u Prvu ligu Jugoslavije). Izgubili su tada Istrani s golom razlike od Dinama, a strateg na glasu, tada je od besa slomio ormarić u hodniku Hale sportova. Potsetio se i braće Pokrajac, a nije propustio da istakne kako je Dinamo nekada bio izvorište uspeha, kao i da mu je drago što se naš klub ponovo reafirmiše. Jedan je Lino Červar.

Šta reći o utakmici? Neko će baciti pogled na statistiku i izvući zaključak. Drugi će se osloniti na izveštaje reportera sa lica mesta ili se obavestiti sa sajta SEHA lige, iz prve ruke, što bi se reklo. Ipak, samo oni koji su bili u hramu pančevačkog sporta, u sredu, 6. septembra, mogli su da osete frenetičnu atmosferu ljubavi Pančevaca prema svom Dinamu. Tačno je, nije dvorana bila puna, ali, za pozitivan utisak, sasvim dovoljno.

Pobedio je bolji rival, sve ukupno gledano. Gosti su dominirali tokom prvog poluvremena, a domaćin je uzvraćao u nastavku. Ko je hteo da vidi, mogao je da se uveri da oba tima imaju šta da pokažu, a mladost Dinama još jednom je delovala, na momente, sasvim zadovoljavajuće. Kad se naviknu na težak rad i iste takve protivnike i sami će spoznati u kom pravcu treba da idu.

Sad slede tri utakmice u gostima. Već sledećeg utorka, u Velenju, u Sloveniji, žuto-crni će na tim Gorenja. Mogao bi to da bude zanimljiv susret. Ako nas razumete.

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -