Panečevci u 2. kolu SEHA lige dočekuju makedonski Metalurg

ZLATNA SLOVA VELIKE DRUŽINE

 Ako skoro niste bili u Hali na Strelištu, hramu pančevačkog sporta, danas bi se iznenadili kako tamo izgleda. Bilo je i ranije sportskih događaja koji su iziskivali određene restauratorske delatnosti u ovom objektu, ali, ovo što je rukovodstvo RK Dinamo, sa sjajnim saradnicima, učinilo pred prvi susret žuto-crnih u SEHA ligi, u svom gradu, je, da čovek ne poveruje. Sve je to moralo da se učini kako bi se zadovoljili regulativi koje postavljaju rukovodioci jednog od naznačajnijeg rukometnog nadmetanja u Evropi. Kad je već tako-rekoše Pančevci, neka onda sve bude na nivou.

Dakle, startuje takmičenje i iz našeg grada. U Novom Sadu, gde je savladana favorizovana Vojvodina, na premijeri, lako smo shvatili da Dinamo nema tim za vrh SEHA lige, a poznato je i zašto, ali, imamo ponositost koja ne može da se kupi. Osetili su to i Novosađani. Večeras je na programu duel sa Metalurgom, u ovom trenutku, drugim po važnosti, makedonskim timom(Vardar je neprikosnoven). Ranije, ali ne prvi put, Ivan Petković, šef stručnog štaba RK Dinamo, izjavio je da njegov tim nije favorit ni protiv jednog rivala u ovom takmčinju, a pri tom je naveo i razloge. Jedan od ključnih je najmlađi sastav u ligi, pa tako redom. Poznato je, Pančevci su novajlije u ovom rangu, ali, od trenutka kada se saznalo da će i dinamovci biti deo elite, niko se potcenjivački nije ophodio prma žuto-crnima.

Metalurg, sada, ima mlad tim, nešto promenjen u odnosu na prošlu sezonu, ali, i dalje su Makedonci dobri, čak, vrlo dobri.

U poslednje vreme, a tako to i treba, pominjali smo da ih predvodi Lino Červar. Ovaj hrvatski stručnjak, sasvim sigurno, jedan je od najuglednijih trenera na Starom kontinetu, a rezultati koje je ostvario u karijeri, daju za pravo svima koji tako misle. Njegovim dolaskom u Pančevo bićemo bogatiji za jednu novu sportsku dimenziju. Sve ukupno gledano, da, Metalurg je favorit u ovom meču, ali...

PITA SE I DINAMO

Postoje trenuci u karijeri svakog sportiste kad oseti da je reč o prekretnici. U Dinamu ima momaka koji su na mahove živeli gigantskim sportskim životom, učinivši da se raduju mnogi koji vole sport, rukomet posebno. To su, oni iskusniji, koji su već prošli ovim stazama. Oni znaju, da bi putevi postali osvetljeni i protumačeni, treba imati srce. Sve što su činili, nisu to radili samo za sebe, već za slavu.

A, mladost Dinama sve više pokazuje svoje lice. Oni u svemu vide nešto veliko. Nisu lakomi, ni lukavi, sazrevaju brže od vršnjaka jer su, s razlogom, na velikoj sceni. Znaju Bunjevčević, Stojanović, Banduka, Barudžić, Radovanović, Jovanović i drugi, nigde neće postati veći osim ovde, u žuto- crnom dresu. Šansu da igraju, Petković im je pružio jer su je zaslužili, a, umeli su i da uzvrate.

Da bi duel večeras bio uspešan, potrebno je da oba tima daju sve od sebe. Neka pobedi bolji rival, ali, nema sumnje, ovog puta, pita se i RK Dinamo. Još nešto je važno istaći. Za razliku od mnogih, ljubitelji rukometa u Pančevu, dakle, oni koji vole Dinamo, imaju posebne zasluge za poslednje uspehe naše sportske družine. Često, kad gostujemo, na tribinama, u tamošnjim dvoranama, vlada prava akademska atmosvera. Naših navijača, s nekim izuzecima, čak ima i više. Ovo je prilika da sugrađani još jednom podrže žuto- crne u hali na Strelištu. Svojim bodrenjem uvek su bili osmi igrač, a takav vetar, kad raspali po jedrima, brod plovi baš tamo gde želimo.

Utakmica Dinamo-Metalurg počinje u 20:45h( možete ga pratiti i naTV Arena) i svi ste dobrodošli.
T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -