Benfika ubedljiva protiv Dinama u prvom meču, u Lisabonu, u 1. kolu EHF Kupa

LINO ČERVAR NA PREMIJERI 

Kao nikada do sada, konferencija za novinare RK Dinamo, održana 4. septembra, nije bila posećenija. To i ne čudi kad se zna da će dinamovci u sredu(od 20:45h TV Arena) u Hali na Strelištu dočekati Metalurg, jedan od rukometnih klubova koji su obeležili novije vreme ovog sporta. Dakle, eto, konačno, startuje i SEHA liga iz našeg grada. Dok traju poslednje pripreme da ovaj događaj protekene na najvišem nivou, kako i nalažu pravila takmičenja, tim RK Dinamo se oporavlja od napornog puta iz Lisabona, posle dvomeča sa tamošnjom Benfikom, u EHF Kupu. No, vremena za ozbiljniji predah nema, a duel sa ekipom iz susedne zemlje izaziva veliku pažnju i pre starta samog meča. Zato je i radoznalost novinara razumljiva. Elem, javnosti su se obratili Ivan Petković, prvi trener žuto-crnih i Miloš Barudžić, hitro krilo Dinama.

- Želim da se prvo vratim na veliku pobedu mog tima nad Vojvodinom u prvom kolu SEHA lige. Čestitam momcima na prikazanoj partiji, a, mogu slobodno da kažem, ovo je jedan od istorijskih uspeha našeg kluba. Kad je reč o Metalurgu, prvo želim da istaknem da ih predvodi Lino Červar, za mene, gospodin trener, čovek koji je ostvario fantastične uspehe sa reprezentacijom Hrvatske. Poznato je da Dinamo u ovom takmičenju ima najmlađi tim, a to ne govorim da bih stvarao alibi, već ističem tu činjenicu kao posebnost našeg kluba. Mogu da obećam da ćemo i protiv Metalurga dati sve od sebe, kao i da se nadam dobrim minutima našeg tima. Želim ovom prilikom da pozovem i navijače da nam pomognu, pruže podršku sa tribina, kao i da još jednom naprave dobru atmosveru u Pančevu-rekao je Petković, pred premijerni susret u gradu na Tamišu.

Miloš Barudžić je jedan iz plejade Dinamovih momaka koji sve više skreće pažnju javnosti na sebe. Brzonogi tinejdžer iz Kragujevca već se odomaćio u Pančevu, a da mu prija život u našem gradu potvrđuju i odlične partije na terenu.

Pred duel sa Metalurgom je istakao:

- Gosti su podmladili tim, ali imaju fanstastičnog trenera, Linu Červara. Ipak, mislim da bi, kao i u Novom Sadu, mogli da napravimo iznenađenje i pobedimo poznatog rivala.

Utakmica Dinamo-Metalurg prava je prilika da se ljubitelji sporta ponovo okupe na starom mestu. Prvi susret Dinama na domaćem terenu, u SEHA ligi, nije samo simboličan početak jedne nove ere pančevačkog kluba, već pokazatelj da je sve moguće, kad se dobar plan razvoja da u ruke pravim ljudima.

NAPRED DINAMO!

T: +381 13 341 594

F +381 13 341 667

E-mail: dinamo.rk@gmail.com

Masarikova 1a, 26000 Pančevo, Srbija

PIB: 101862794

Mat.Br 08086494

T.R 160-80667-90


© 2017 RK Dinamo Pančevo - All rights reserved -